index download contact nieuws surface Digikidz software projecten nederlands english index

top
left
left

De Tafelberg
De Tafelberg is een doolhofspel over de tafels van 1 t/m 20 dat op een leuke en afwisselende manier helpt met het oefenen van de tafels.

De speler moet drie sleutels verzamelen om de deur naar de uitgang van het doolhof te kunnen openen.
De rode en blauwe blokken in het doolhof (zie de screenshot) kunnen alleen gepasseerd worden na het geven van een goed antwoord op een tafelsom. Bij elk fout antwoord vult het doolhof zich weer met een van de gekleurde blokken.

Het spel heeft acht verschillende niveaus. Het laagste niveau geeft sommen met de tafels van 1 en 10. Bij elk volgende niveau komen er tafels bij. Om het hoogste niveau te kunnen spelen, moet je tafelsommen over alle tafels tot 20 beantwoorden.

De Tafelberg is een oefenspel en heeft dan SuperNul ook een helpfunctie met twee verschillende geheugensteuntjes die je op weg helpen bij het oplossen van een som.

De Tafelberg 2
De Tafelberg 2 is de nieuwe versie van dit rekenprogramma. Het spel zelf is nog vrijwel hetzelfde maar is in een nieuw jasje gestoken met full colour 3D afbeeldingen en geluidseffecten.

De Tafelberg 2 kan gespeeld worden in vijf talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Opmerking: druk in het menuscherm op CTRL-L om een scherm te openen met instellingen en een foutenoverzicht.

De eerste versie van De Tafelberg was een programma dat draaide onder Windows3.xx op een 16 kleuren VGA-scherm. Deze versie is nog op aanvraag verkrijgbaar. De nieuwe versie, De Tafelberg 2, werkt alleen onder Windows-versie 95 of later en heeft minimaal hi-colour (16-bits kleuren) nodig. Een geluidskaart is optioneel.

download demo
of
Speel de Tafelberg online!

left
left
bottom
2001-2010 Onwijs