index download contact nieuws surface Digikidz software projecten nederlands english index

toplefttoptopright
left
left

Op deze site...
Niet op deze site...
Video

 

Surface
Sinds 2008 is Onwijs bezig aan een aantal software projecten op de Microsoft Surface. Informatie over deze projecten is te vinden op de Surface-pagina.

Deze pagina gaat over onze andere softwareprojecten.
Digikidz
In 2001 begon Onwijs aan een nieuwe serie educatieve cdroms voor uitgeverij AWBruna. Het werk bestond uit het ontwikkelen van het concept, de inhoud, de vormgeving en de software.


Elke DigiKidz-titel bevat een aantal oefeningen (in drie niveaus) die als extra oefenstof kunnen worden gebruikt. In een race tegen de tijd kun je je vaardigheden testen.

Op de DigiKidz-pagina vind je meer informatie en kan je een aantal demo's downloaden.

Lees meer over de DigiKidz serie op de eigen site van de DigiKidz.

DigiKidz

Nijntje
Ter ere van de vijftigste verjaardag van Nijntje heeft Onwijs voor AWBruna een korte serie rond dit welbekende figuurtje gemaakt.

De serie is gericht op kinderen tussen de 1 en 4 jaar. Elke titel bevat zes speelse onderdelen, met onder andere voorleesverhalen, kleurplaten en verschillende spelletjes.

Uniek is dat ook jonge kinderen de oefeningen zelf kunnen sturen, met de muis of via willekeurige aanslagen op het toetsenbord.

Er zijn drie titels verschenen: Nijntje gaat spelen, Nijntje trekt er op uit en Nijntje, vriendjes en familie.

 

Rekenroms
rr_2 Voor uitgeverij Het Spectrum maakte Onwijs een kleine serie educatieve cdroms over rekenen. Naast de inhoud is vooral veel aandacht besteed aan de cartooneske 3D-vormgeving.
Van deze RekenRoms zijn vier titels verschenen.

Op de RekenRom-pagina kun je meer informatie vinden.
Schatverhalenspel
Voor het project Schatverhalen van Walcheren ontwikkelde Onwijs een website met een Flash-applicatie. Deze fungeert als introductie van de website en bevat daarnaast een spelgedeelte.

Nog een paar voorbeelden van online spelletjes kun je vinden op deze pagina.
Losse programma's
Duizend is een gratis programma om rekenwerkbladen mee te maken.
De nieuwe versie (v2.0) is aanzienlijk uitgebreid, o.a. met ondersteuning voor breuken.

De Tafelberg is een doolhofspel waarin kinderen op speelse manier de tafels kunnen oefenen. Lees verder.
Screensavers
Onwijs maakte originele (handgemaakte) screensavers, als freeware, shareware of in opdracht van bedrijven en instellingen, zoals Gemeentewerken Rotterdam, het Ministerie van Justitie, DHL Europa, AOL Germany en Brand Bier.

Een van de laatste screensavers was SoccerSaver, een voetbal-screensaver met twee ploegen die stuurloos rond een bal huppelen. Net echt dus.

left
left
bottom
2001-2010 Onwijs