index download contact nieuws surface Digikidz software projecten nederlands english index

toptoptopright
left
left

Op deze site...
Niet op deze site...
Video

 

23 augustus 2013- Museum Strijen
In Museum ‘het Land van Strijen’ is binnenkort een mooie nieuwe multitouchtafel te zien. Met het Onwijs programma TipTile kan het museum zelf prachtige foto’s uit de collectie tonen aan het publiek.
15 augustus 2013- De Verloren parel van Breda
Het Breda’s Museum heeft een uniek schilderij ontdekt, van ongeveer 500 jaar oud. Het schilderij wordt in vijf stappen via internet onthuld met webquiz/puzzel die Onwijs voor het museum heeft ontwikkeld. Wie het ‘echte’ schilderij wil bewonderen, is welkom op de expositie. Daar kan iedereen verder puzzelen op een tafel met de Onwijs multitouch puzzel ‘De verloren parel van Breda’.
Kijk hier voor meer informatie.
8 juli 2013- Bezoek aan verpleeghuis Tiendhove
Op maandag 8 juli konden team en bewoners van verpleeghuis Tiendhove kennis maken met de Onwijs 'Zorgtafel', een multitouch tafel mét een verzameling zorgapplicaties. In Tiendhove wonen mensen met een ernstige lichamelijke aandoening en mensen met een vergevorderd stadium van dementie. De 'Herinneringstafel' gaf aanleiding tot een aantal mooie en spontane verhalen. Ook het nieuwe tekenprogramma 'Vieze Vingers', bleek een groot succes.
29 juni 2013- Ambacht Samen Tafel
Op zaterdag 29 juni werd de ‘Ambacht Samen Tafel’ officieel overhandigd aan de bewoners van de Sophiastaete. In dit nieuwe wooncomplex zijn o.a. vier woongroepen voor dementerende ouderen gehuisvest en er is een gemeenschappelijke ruimte voor dagopvang. Op de tafel staan speciaal door Onwijs voor deze doelgroepen ontwikkelde programma's.
23 t/m 26 juni 2013- SMART en Onwijs op ISTE2013
Van 23 tot 26 juni vond in San Antonio (USA) de jaarlijkse ISTE (International Society for Technology in Education) plaats. Doel hiervan is te zoeken naar de beste manieren om leerlingen voor te bereiden op de 'uitdagingen van morgen'. SMART demonstreerde de nieuwe SMART Table®442i met daarop een aantal internationale applicaties van Onwijs.
5 juni 2013- Bekijk je wijk in de Columbus
Voor de Zeeuwse Bibliotheek, de Zeeuwse wooncorporaties Zeeuwland, Woonburg en R&B Wonen heeft Onwijs het project WONEN ontwikkeld. De leerlingen van de bovenbouw in Aagtekerke zijn met camera op pad gegaan in hun eigen dorp om onderzoek te doen naar hun woonomgeving.
Met het Onwijs programma TipTile Junior hebben zij van al het fotomateriaal interactieve presentaties gemaakt, die op de multitouchtafel in De Columbus te zien zijn.
14 mei 2013 – De Columbus wint Europese Prijs
De Columbus heeft de Europese Prijs gewonnen voor leefkwaliteit op platteland en diversificatie plattelandseconomie. Onwijs feliciteert De Columbus met deze geweldige prijs.
25 april 2013 – Seminar Serious New Learning Ouderenzorg
Op 25 april organiseerde de Rotterdam Media Commission weer een editie van het seminar Serious New Learning. Deze keer was het thema: Ouderenzorg.
Onwijs presenteerde een case study en natuurlijk konden diverse applicaties bekeken worden op de Onwijs Zorgtafel.
23 april 2013 – Education Innovator of the year
Tijdens een feestelijke uitreiking ontving Onwijs uit handen van Eduard Beck van Microsoft de award voor “Education Innovator of the year”.
Uit het juryrapport: ‘Onwijs benadert innovatie kleinschalig, behapbaar, uiterst persoonlijk en zeer dicht bij de onderwijs praktijk’. We zijn erg blij met deze erkenning voor onze jarenlange inzet om nieuwe technologie op een zinvolle manier in te zetten bij educatie.
15 april 2013 - Kroningsspel
Alle multitouch-klanten van Onwijs ontvingen deze week het Onwijs multitouch Kroningsspel, als cadeautje. We hopen dat de gebruikers van de tafels er veel plezier aan beleven – niet alleen in de aanloop naar de kroning van de nieuwe koning, maar ook nog ver daarna.
15 april 2013 - De Columbus genomineerd voor Europese Plattelandsprijs
De Columbus is genomineerd voor de Plattelandsprijs 2013 van de Europese POP-subsidie.
Er zijn in totaal 214 projecten ingediend. Uit al die inzendingen heeft de jury negen projecten genomineerd. Meer informatie over de prijs en de genomineerden is hier te vinden.
Bekijk hier een filmpje over De Columbus.
10- 11 april 2013 – IPON
Speciaal voor deze gelegenheid was de nieuwe SMART Table 442i uit Parijs overgevlogen. Twee dagen lang konden leerlingen van ‘De klas van de toekomst’ werken met de applicaties van Onwijs op de nieuwe tafel.
5 april 2013 – Boekenweek 2013
Onwijs multitouch abonnees ontvingen een nieuwe applicatie die aansloot bij het thema van de Boekenweek van dit jaar. Het is een gevarieerd multitouchspel, over geschiedenis en literatuur door de eeuwen heen, gekoppeld aan het thema ‘Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden’. Hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse literatuur en geschiedenis komen aan de orde, in een test-je-kennis combinatiespel.
26 maart 2013 - Mini-symposium in Bibliotheek Veenendaal
Voor de zesde keer organiseerde Onwijs een mini-symposium over het gebruik van multitouch in de bibliotheek, dit keer samen met bibliotheek Veenendaal. Tijdens het symposium konden de bezoekers de Sur40, SMART-table en een Windows 7 multitouch scherm ontdekken en een TipTile workshop volgen.
13-15 maart 2013 - Zorgbeurs Jaarbeurs Utrecht
Tijdens deze beurs presenteerde Onwijs haar oplossing voor de zorg: de Onwijs Zorgtafel met speciale voor deze doelgroep ontwikkelde multitouch programma’s.
12-15 maart 2013 - Serious New Learning Orlando
Als onderdeel van een kleinschalige handelsmissie mocht Onwijs samen met drie andere Nederlandse bedrijven ons land vertegenwoordigen op de conferentie en beurs Learning Solution 2013 in Orlando, Amerika. Samsung was zo sympathiek om voor de demonstraties van Onwijs een SUR40 tafel uit New York in te vliegen. Zo kon het Amerikaanse publiek kennismaken met Onwijs' educatieve multitouch programma’s en oplossingen voor Seriouw New Learning.
7 maart 2013 – Lancering Magazine Serious New Learning Rotterdam
De Rotterdam Media Comission heeft het magazine ‘Serious New Learning Rotterdam’ uitgebracht. In dit magazine staat informatie over de mogelijkheden van e-learningtoepassingen, serious games en gamification. Ook Onwijs is terug te vinden in dit magazine.
26 januari 2013 - ISE
Op de SAMSUNG stand tijdens ISE liet Onwijs o.a. een voorproefje zien van het programma dat Onwijs samen met de Universiteit van Wageningen ontwikkelt. Tevens was te zien hoe de Onwijs programma’s op de Sur40 gemakkelijk en goed afgesloten kunnen worden door midden van een speciale card. Bezoekers konden een selectie van de nieuwste multitouch software door Onwijs zien.
22 t/m 26 januari 2013 - NOT2013
Er was veel belangstelling voor de nieuwe Onwijs multitouch applicaties in onze stand. Ook was dit jaar de NOT de plek voor de feestelijke introductie van het speciale Wijsbeerpakket voor kleuters. Bezoekers konden de Sur40 en Smart table uitproberen. Op een vertikaal Windows8 multitouch scherm kon het publiek de eerste Onwijs Windows8 appliaties uitproberen.
15 december 2012 - Universiteit van Wageningen
Op de Universiteit van Wageningen gaan studenten en docenten aan de slag met een nieuwe multitouch applicatie die Onwijs in samenwerking met de universiteit ontwikkelt. Met deze applicatie kunnen studenten uittesten hoe ingrepen in een omgeving uitwerken. In de applicatie getekende aanpassingen worden in een server-applicatie geevalueerd. Onwijs houdt zich vooral bezig met het front-end gedeelte en de user interface. De eerste versie van de applicatie, is in december gepresenteerd in een testronde.
13 december 2012- Bibliotheek Heusden & Vlijmen
In de bibliotheken van Heusden en Vlijmen zijn op feestelijke wijze twee Onwijs multitouchtafels in gebruik genomen. De Onwijs software op de tafels bestaat uit programma’s voor jong en oud. Zo laat de bibliotheek al haar bezoekers kennismaken met multitouch.
12-14 december 2012 - Bibliotheek Tweedaagse in Middelburg
In de Abdij en in de Zeeuwse Bibliotheek werd de BibliotheekTweedaagse gehouden. Onder het motto 'samen ontwikkelen – de bibliotheek is er klaar voor' is het kleurrijke programma een mooie afspiegeling van wat er speelt in het bibliotheekveld op dit moment. Onwijs was aanwezig op ‘het plein’ in de Zeeuwse Bibliotheek. Bezoekers konden kennis maken met ‘het plein’ vol multimedia techniek.
12 december 2012 - Presentatie Bibliotheek Altena
Voor bibliotheek Altena ontwikkelde Onwijs een groot multimedia project rondom Verhalen van Altena, uitgaande van de presentatie van het nieuwe Verhalenboek. Het Verhalenproject bestaat een fietsroutekaart met quiz en QR codes, een website, het Grote Altena Geschiedenis spel voor multitouch en een interactieve kaart voor de SMART-Table. De bibliotheek gaat alle scholen in de regio langs met die mooie project. Zie ook www.verhalenvanaltena.nl.
6 december 2012 – Bibliotheek Rijn en Venen
Bibliotheek Rijn en Venen zet de Onwijs multitouchtafel in voor een langlopend project over de geschiedenis van Alphen a/d Rijn. Ze hebben gekozen voor de tafel met houten ombouw.
5 december 2012 – ZorgSaam Vremdieke
De allereerste Onwijs zorgtafel is in gebruik genomen door ZorgSaam Vremdieke. Op de multitouchtafel staan applicaties zoals een herinneringstafel, dit is een collage die je meeneemt op een 'tijdreis naar vroeger'. De programma’s richten zich op communicatie, beweging en geheugentraining.
17 september 2012 - Onwijs op de Façade in het Zeeuws Archief
Onwijs draagt bij aan de Façade in Middelburg! Het Zeeuws Archief presenteert een multitouchtafel met twee door Onwijs ontwikkelde interactieve applicaties, met materiaal van het Zeeuws Archief en Omroep Zeeland. De programma's bevatten archiefstukken, foto's, tekeningen, plattegronden, filmfragmenten en interviews met ooggetuigen.
September 2012 - TipTileMaker 2.0
In september is een nieuwe TipTileMaker geïntroduceerd, waarmee gebruikers zelf TipTiles (multitouch presentaties) kunnen maken. De nieuwe versie is uitgebreid met nieuwe mogelijkheden voor de opmaak en ondersteuning voor andere multitouch platforms (SMART-tafel, Sur40 en Windows 7 touch).
4 september 2012 - Mini-symposium over multitouch bij Cubiss
Voor de vijfde keer al organiseerde Onwijs een mini-symposium over het gebruik van multitouch in de bibliotheek, dit keer samen met Cubiss in Tilburg. Op het symposium werd o.a. de nieuwe versie getoond van de TipTileMaker.
20 augustus 2012 - Bibliotheek Huizen & Zorgcentrum De Bolder
Bibliotheek Huizen heeft een maand lang een Multitouchtafel uitgeleend aan zorgcentrum De Bolder. Zo hebben zij kennis kunnen maken met dit mooie apparaat en de software van Onwijs.
17 augustus 2012 - Bibliotheek Leerdam
Bibliotheek Leerdam werkt vanaf vandaag ook met een Onwijs / SMART table, met een applicatie over de Historische Canon en een aantal spellen. Daarnaast staan op de tafel een aantal TipTileSpiralen, met o.a. selecties uit het materiaal van historische verenigingen.
4 juli 2012 - ZHZO goes SMART
Een paar jaar al werkt Onwijs samen met Bibliotheeknetwerk ZHZO, aan een project rondom de lokale historische canon. ZHZO is ook een van de eerste bibliotheken in Nederland die een Onwijs / SMART multitouchtafel hebben aangeschaft. Onwijs maakte voor ZHZO TipTiles en lessen over Trijntje en Molens, voor de bieb en de scholen in de buurt.
25 juni 2012 - Innovatie in Bibliotheek Assen
In de nieuwe bibliotheek Assen is de multitouch-software van Onwijs te zien op een tweetal multitouchtafels en op een videowall, met spellen, de Historische Canon en educatieve applicaties voor de jeugd.
20 juni 2012 - Onwijs applicaties Bibliotheek IJmond Noord
Met veel plezier hebben we samengewerkt met Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Heemskerk. Het resultaat is een multitouchtafel in de bieb, met applicaties van Onwijs. De lokale pers toonde veel belangstelling.
4 juni 2012 - Onwijs software op De Snijdersschool
De leerkrachten en kleuters van De Snijdersschool zijn erg blij met hun nieuwe Smart table en met de lessen van De Wijsbeer. Het Wijsbeerpakket is het Onwijs multitouch lespakket voor kleuters, dat officieel gelanceerd zal worden tijdens de NOT in januari 2013. De Snijdersschool is een van de scholen die meedoen in de Wijsbeer-pilot.
8 mei 2012 - SAMSAM beurs
Onwijs presenteerde haar nieuwste multitouchapplicaties op de SAMSAM beurs in Den Bosch, onder meer een prachtige applicatie over jugendstil in Europa. Speciale aandacht kreeg Onwijs van Anthony Salcito, hoofd educatie van Microsoft Amerika. ´These are true multitouch-applications´ zei hij. En daar zijn we best een beetje trots op...
3 mei 2012 - Onwijs multitouch in museum Crimpenerhof
In het idyllische museum Crimpenerhof staat tussen de prachtige collectie een Sur40 multitouchtafel, compleet met een erfgoedapplicatie van Onwijs, uitgebreid met objectherkenning, informatie, video en audio.
27 april 2012 - Multitouch-pilot Ten Anker
Tijdens een pilot hebben medewerkers en bewoners van SVRZ locaties Tholen de Onwijs zorgtafel getest en intensief uitgeprobeerd. Uit de pilot is gebleken, dat de door Onwijs ontwikkelde programma's perfect aansluiten bij de behoefte in de zorg.
25 april 2012 - Zorgbeurs Vlissingen
Onwijs liet de zorg kennismaken met de mogelijkheden van een multitouchtafel tijdens de Zorgbeurs in Vlissingen, met als thema ´Zorg ontmoet Kunst en Cultuur´.
13 april 2012 - Samenwerking Onwijs en Skool
Iedereen die vanaf vandaag een nieuwe SkoolMate 3.0 touch computer koopt, krijgt daarbij een gratis voorproefje van de Onwijs educatieve multitouch software! Het Onwijs-pakket bestaat uit oefeningen en lesmateriaal voor breuken, tafels, taalontwikkeling en kunstzinnige vorming.
4 april 2012 - Kaartapplicatie jugendstil
Onwijs lanceert een nieuwe interactieve toepassing op de Multitouch-tafel over jugendstil, met informatie over deze kunststroming in Europa.
31 maart 2012 - Onwijs op Facebook
Onwijs heeft een eigen pagina op Facebook. U krijgt hier een actuele indruk van de vele projecten waarmee wij bezig zijn. Klik hier om onze pagina te bezoeken.
30 maart 2012 - Feestelijke opening Historisch Informatiepunt Veenendaal
Op 30 maart opende de nieuwe bibliotheek van Veenendaal en het Historisch Informatiepunt in een prachtig nieuw gebouw. Blikvanger in de hal is de nieuwe Sur40 multitouchtafel. Onwijs ontwikkelde hiervoor een interactieve historische kaart en een historische quiz. De bibliotheek is zelf aan de slag gegaan met TipTile.
28 & 29 maart 2012 - IPON
Op minstens vijf verschillende plaatsen op de IPON was de Onwijs educatieve multitouch software te zien: op de Surface multitouchtafels bij Yield en Kennisnet (het zorgplein), op de SMART-table met de nieuwste Onwijs multitouch kleutersoftware, bij de Klas van de Toekomst met het Onwijs canonpakket voor digiborden en op de nieuwste SkoolMate, de touchcomputer voor het onderwijs.
Maart 2012 - Multitouch trainingen
Ook in het nieuwe jaar zijn de multitouch-trainingen van Onwijs weer van start gegaan. Verschillende medewerkers van bibliotheken in Nederland & België volgden een training over het gebruik van de multitouch-tafel bij educatie en cultureel erfgoed.
14 t/m 24 maart 2012 - Boekenweek 2012
Het thema van de boekenweek was vriendschap. Hiervoor heeft Onwijs voor haar abonnees een multitouch-spel ontwikkeld, dat te spelen was in verschillende bibliotheken.
13 maart 2012 - Symposium multi-touch
Samen met bibliotheek Hilversum organiseerde Onwijs op 13 maart een mini-symposium over multitouch. Op het symposium werd de nieuwe multitouch-tafel SUR40 gepresenteerd. Sprekers waren onder meer mensen van Microsoft en de Zeeuwse Bibliotheek. Naast het plenaire gedeelte konden deelnemers ook een aantal workshops volgen, onder meer over werken met TipTile en de SMART table.
21 februari 2012 - Bibliotheek Bilthoven
Het nieuwe IDEA RegioCultuurCentrum / Bibliotheek De Bilt presenteert een nieuwe multitouchtafel Sur40 met een interactieve kaart.
Februari 2012 - British Museum
Speciaal voor het British Museum heeft Onwijs voor de Sur40 een multitouch applicatie ontwikkeld met informatie over een aantal topstukken uit de collectie van het British Museum.
25 januari 2012 - Onderwijs & ICT beurs
Op de Onderwijs & ICT beurs in de Jaarbeurs Utrecht konden bezoekers kennismaken met de Onwijs educatieve multitouch software voor de Surface multitouchtafel Sur40 en de Smart-table.
24 t/m 29 januari 2012 - World Economic Forum in Davos
Dit was wel heel bijzonder.... Op verzoek van Microsoft werd de educatieve software van Onwijs gepresenteerd tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Vele politieke leiders uit de gehele wereld waren aanwezig op het Forum.
18 januari 2012 - Instructie Microsoft Zurich
Op 18 januari heeft Onwijs een instructie en training gegeven over het gebruik van educatieve software op de SUR40 aan het Microsoft team in Zurich.
11 t/m 14 januari 2012 - London BETT 2012
Onwijs was aanwezig op de BETT in Londen. Tijdens de BETT heeft Onwijs voorlichting gegeven over educatieve multitouch software, voor zowel de SUR40 als de SMART- table.
10 tm 13 januari 2012 - CES Las Vegas
Op de stand van Samsung tijdens de CES In Las Vegas kon een internationaal publiek kennismaken met de software van (o.a.) Onwijs. Op You Tube zijn verschillende filmpjes te vinden van enthousiaste bezoekers van deze presentaties.
9 & 10 januari 2012 - London Minister's conference
Tijdens het World Education Forum in Londen presenteerde Onwijs op verzoek van Samsung en Microsoft, de nieuwe educatieve software en het internationale Onwijs-pakket. Verschillende ministers en ambtenaren van Ministeries van Onderwijs konden kennismaken met bijvoorbeeld de internationale zeevaartquiz en The interactive map of the Industrial revolution. De software van Onwijs werd gepresenteerd op de SUR40. Dit was tevens een van de eerste presentaties van deze nieuwe multitouchtafel aan een internationaal publiek.
8 december 2011 - Opening Crimpenerhof
Voor de nieuwe tentoonstelling van streekmuseum Crimpenerhof heeft Onwijs een interactieve multitouch presentatie ontwikkeld. Op een historische boerderij gebruikt het museum deze nieuwe technologie om het publiek interessante informatie over de streekgeschiedenis te geven. De applicatie maakt gebruik van objectherkenning en bevat naast de informatie ook een streekspel voor de jonge bezoekers van het museum.
24 & 25 november 2011- Game in the City
Op het game-evenement Game in the City in Amersfoort presenteerde Onwijs een aantal serious games die het afgelopen jaar zijn ontwikkeld.
16 t/m 18 november - Vétoquinol
Voor het Franse bedrijf Vétoquinol heeft Onwijs een aantal verschillende applicaties ontwikkeld waarbij dierenartsen specifieke informatie kunnen opzoeken op de multitouch-tafel. Onwijs ontwikkelde hiervoor een nieuw aspect voor de multitouch-techniek. Voor de broodnodige verstrooiing zorgt een tweetal spellen.
15 november 2011 - BISC-project Week van de Mediawijsheid
Ter gelegenheid van de 'Week van de Mediawijsheid' werden 25 bibliotheken in de provincie Utrecht uitgebreid met SMART multitouch-tafels. Speciaal hiervoor heeft Onwijs een aantal applicatie ontwikkeld waarmee het publiek ´meer mediawijs´ werd.
2 november 2011 - Mini-Symposium multi-touch
Samen met bibliotheek Hilversum organiseerde Onwijs op 2 november een mini-symposium over multitouch. Sprekers waren onder meer mensen van BplusC Leiden, Regionaal Archief Leiden en Microsoft. Naast het plenaire gedeelte konden deelnemers ook een aantal workshops volgen, onder meer over werken met TipTile en de SMART table. Het symposium werd bijgewoond door mensen van verschillende bibliotheken, archieven en musea uit heel Nederland.
19 oktober 2011- Energieproject Columbus
In opdracht van de EPZ heeft Onwijs een educatief project ontwikkeld voor De Columbus. Op 19 oktober werd dit Energieproject feestelijk gepresenteerd. Het project speelt zich voor een groot deel af in de Columbus (een speciale bibliobus van de Zeeuwse Bibliotheek - zie hier) waar leerlingen een presentatie kunnen maken op de Surface.
3-21 oktober 2011- Leren van de Toekomst 2011
Leren van de Toekomst is een project in het kader van het SURFnet/Kennisnet innovatieprogramma, om te onderzoeken hoe ICT-toepassingen bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs. Voor LvdT 2011 heeft Onwijs een aantal educatieve applicaties ontwikkeld voor de MS Surface-table, voor de vakken wiskunde, Engels en Nederlands.
5-15 oktober 2011- Kinderboekenweek
Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is Superhelden. Speciaal voor deze week heeft Onwijs een spel gemaakt voor de Surface: het VerschillenSpel, met een strip over Michiel de Ruyter. Het spel is in verschillende bibliotheken te zien.
15 september 2011- Aan tafel!
Voor 24 Belgische bibliotheken in de provincie West-Vlaanderen heeft Onwijs een groot multitouch-project ontwikkeld , met foto's, video, tekst en acht mini-games. West-Vlaamse musea hebben gezorgd voor de inhoud, cultureel erfgoed in beeld en geluid. De eerste presentatie van het project vond plaats op 15 september in Oostende.
Kijk voor meer informatie op www.winob.be.
9 juli 2011 - Expositie Breda's Museum
Op 9 juli werd in het Breda’s Museum een expositie geopend over Breda in de Tachtigjarige Oorlog. Onwijs heeft hiervoor twee interactieve historische kaarten ontwikkeld die de belegering van de vestingstad Breda in 1615-1637 laten zien. Museumbezoekers kunnen eigenhandig twee prachtig gedetailleerde gravures uit het museum bestuderen. Lees hier meer.
juni 2011- De ontdekkingsreis van LVO
Onwijs was aanwezig op de LVO ICT-conferentie in Limburg. Tijdens de conferentie heeft Onwijs educatieve software gepresenteerd op zowel de Surface als op de Smart table.
27 mei 2011- Maand van het Spannende Boek
In het kader van de actie Maand van het Spannende boek heeft Onwijs een nieuw spel ontwikkeld voor de Surface. Op een interactieve kaart (CrimeMap) worden gebruikers uitgedaagd hun speurneus aan het werk te zetten en een aantal mysterieuze verdwijningen op te lossen.
Lees meer op de Surface-pagina.
9 mei 2011 - Hogeschool van Amsterdam
Op 9 mei 2011 werd in de Mediatheek van de Hogeschool van Amsterdam een pakket educatieve software voor de Surface van Onwijs in gebruik genomen.
13-14 april 2011 - IPON
Onwijs was aanwezig op de IPON bij de stand van de School van de Toekomst. Er werd educatieve software gedemonstreerd op Skoolmates en de multitouch-tafel van Smart.
12 april 2011 - Opening Historisch Informatiepunt Leiden
Op 12 april 2011 werd het Historisch Informatiepunt Leiden geopend. Dit is opgericht door bibliotheekorganisatie BplusC en het Regionaal Archief Leiden. Tijdens de opening werd er een lezing gehouden van Alphons Siebelt over de Soldaten van Oranje. Onwijs heeft hiervoor in samenwerking met het Regionaal Archief Leiden een multitouch-applicatie ontwikkeld over het Leids verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. De applicatie bestaat uit een interactieve historische kaart, met documenten uit de Tweede Wereldoorlog, uniek beeldmateriaal en informatie uit het archief, georganiseerd in 36 verhalen.
17 maart 2011 - Mini-Symposium multi-touch
Samen met bibliotheek Hilversum organiseerde Onwijs op 17 maart een mini-symposium over multitouch. Sprekers waren onder meer mensen van ProBiblio, Microsoft en Bibliotheeknetwerk ZHZO. Naast het plenaire gedeelte konden deelnemers ook een aantal workshops volgen, onder meer over werken met TipTile en conceptontwikkeling voor multitouch. Verschillende bibliotheken, archieven en musea uit heel Nederland waren aanwezig.
16 maart 2011 - Officiële presentatie De ColumBus
Na jaren plannen maken en voorbereiden is in maart de nieuwe OnderwijsServiceBus van de Zeeuwse Bibliotheek met een officiële bijeenkomst gepresenteerd. Onder de naam De ColumBus rijdt er een nieuwe bibliotheekbus door Zeeland, met een speciaal op het onderwijs afgestemd programma. Onwijs heeft voor het totstandkomen van dit project research verricht binnen het Zeeuwse onderwijs en geadviseerd bij het samenstellen van het educatieve aanbod. In de bus staat (o.a.) een Surface multitouch-tafel met meer dan 40 educatieve applicaties van Onwijs. Kijk voor meer informatie op de projecten-pagina of op de site van de ColumBus.
1 maart 2011 - Trijntje, de oudste vrouw van Nederland
Onwijs heeft een TipTile applicatie gemaakt voor Bibliotheeknetwerk ZHZO over Trijntje, de ´oudste vrouw van Nederland´. Trijntje leefde ongeveer 7000 jaar geleden, het is het oudste menselijke skelet dat in Nederland is gevonden.
De applicatie geeft informatie over de Steentijd en het Trechterbekervolk en het is een onderdeel van een groter project dat Onwijs voor deze bibliotheek-organisatie ontwikkelt. Het project is bestemd voor bezoekers van de bibliotheek, voor het onderwijs, het historisch informatiepunt en internet. Belangrijke onderdelen van het project zijn de multitouch-applicatie en een lespakket.
16 februari 2011 – Onwijs in STIC in Brussel
Op 16 februari 2001 was Onwijs te gast op het School Technology Information Center (STIC) in Brussel. Daar heeft Onwijs een aantal educatieve multitouch-applicaties geschonken voor de Surface van het STIC, onder meer over de Historische Canon.
25-29 januari 2011 - Historische Canon & NOT
Begonnen als Surface-project heeft Onwijs een pakket ontwikkeld voor het onderwijs over de Historische Canon (kijk voor meer informatie over de Canon op www.entoen.nu). In vijftig applicaties, geschikt voor digibord, touchscreen, of gewone computer worden de vensters van de Canon belicht. Op de NOT in Utrecht wordt het pakket voor het eerst gepresenteerd.
Kijk voor meer informatie op www.dehistorischecanon.nl.
12 januari 2011 - Mariquita op AppUp
Mariquita is een aangepaste versie van een Surface-programma, speciaal geschikt voor netbooks als de SkoolMate. De "Lite" versie (10 niveaus en een bonusniveau) is gratis te downloaden via de Intel AppUp store.
9 december 2010 - BibliotheekTweedaagse
Op 9 december was Onwijs aanwezig op de Bibliotheektweedaagse in Maastricht, als gast van het Expertisecentrum CrossMediaal Bibliotheken. Op deze dag zijn verschillende multitouch-programma’s van Onwijs voor bibliotheken gepresenteerd, zoals de interactieve historische kaart, een historisch kwartet en verschillende educatieve multitouch-applicaties.
24 november tot 1 december 2010 - Week van de Mediawijsheid
In het kader van de Week van de Mediawijsheid heeft Onwijs een multitouch-applicatie ontwikkeld over de geschiedenis van Utrecht. In verschillende bibliotheken, verspreid over de provincie, was de applicatie te zien.
Daarnaast konden de bezoekers en het personeel van de bibliotheek ook kennismaken met educatieve applicaties voor multitouch, voor jong en oud.
22 oktober 2010 - Nederland Leest 2010
Op verzoek van het CPNB heeft Onwijs een Surface-applicatie gemaakt voor Nederland Leest 2010. De applicatie gaat over Jacoba van de Velde, haar boek De grote zaal staat dit jaar centraal tijdens Nederland Leest. Meer informatie is te vinden op de site Nederland Leest 2010.
9-10 november 2010 - De Onderwijsdagen
Op 9 en 10 november was Onwijs op uitnodiging van Kennisnet aanwezig bij de Onderwijsdagen in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens deze dagen is de bruikbaarheid en meerwaarde van multitouch in het huidige onderwijs uitvoerig besproken en er zijn veel demonstraties gegeven.
6 oktober 2010 - Kinderboekenweek 2010
Onwijs heeft een multitouch applicatie gemaakt voor de Kinderboekenweek van 2010. Het thema van deze kinderboekenweek is het verbeelden van verhalen, de illustraties . In de applicatie zijn verscheidene illustraties te zien, onder meer uit de boeken van Mirjam Oldenhave, Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman.
23 september 2010 - Onwijs PicNic
Op 23 september was Onwijs aanwezig bij de PICNIC in de Westergasfabriek in Amsterdam. Onwijs was te gast bij Microsoft, waar enkele Surface-applicaties van Onwijs werden getoond.
22 september 2010 - Minisymposium multi-touch
Op 22 september 2010 heeft Onwijs, in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam, een mini-symposium georganiseerd. Dit mini-symposium ging over multitouch en over het werken met Tiptile. Verschillende bibliotheken uit heel Nederland waren aanwezig.
4 juni 2010 - Nieuw: TipTile
Onwijs heeft een aantal Surface-applicaties gemaakt volgens de opzet die ontwikkeld is voor de Oeroeg-applicatie voor Nederland Leest. Daarvoor is gebruik gemaakt van een editor die nu voor het eerst wordt vrijgegeven voor gebruik door derden. Met deze TipTile-editor kan iedereen zijn eigen TipTile maken en die op de Surface bekijken. Tijdens de pilot op basisschool de Barkentijn zijn er al leerlingen van groep 7 en 8 mee aan de slag gegaan.
2 juni 2010 - Surface op school - De Barkentijn
Vanaf 2 juni staat op de Rotterdamse basisschool De Barkentijn (locatie de Rode Wiekel) een Surface met meer dan 30 educatieve applicaties van Onwijs voor een nieuwe pilot.
Bekijk hier een video-impressie.
19 mei 2010 - TongTongFair
In opdracht van Het Nationaal Archief heeft Onwijs een Surface applicatie ontwikkeld over de Nederlands-Indische geschiedenis. Deze zal te zien zijn op de Tong Tong Fair Den Haag van 19-30 mei.
De Tong Tong Fair, voorheen Pasar Malam Besar, is het grootste Euraziatische festival ter wereld.
17 mei 2010 - Het Vergeten Bombardement
Op 17 mei werd in Middelburg herdacht dat het historische centrum van de stad 70 jaar daarvoor grotendeels werd verwoest. Voor de bijbehorende expositie in het gerestaureerde gemeentehuis in Middelburg maakte Onwijs twee Surface-applicaties met historisch materiaal en een korte documentaire over ooggetuige de heer C.J.P. van Westreenen.
April 2010 - Surface op school - De Trampoline
Op basisschool De Trampoline kunnen leerlingen van de onderbouw vanaf 6 april aan het werk met de Surface.
Onwijs heeft een pakket verzorgd met zeven onderdelen voor het oefenen van de woordenschat en van het seriëren en classificeren. Voor een deel hiervan is samengewerkt met studenten van de Hogeschool Rotterdam.
Maart 2010 - Het Leren van de Toekomst
In het kader van het project Leren van de Toekomst heeft Onwijs voor basisschool De Schakel in Eibergen een applicatie ontwikkeld voor breuken, kommagetallen en procenten. De kinderen zijn er enthousiast mee aan het werk gegaan. In het Jeugdjournaal en Editie NL is een item geweest over de school aan het werk met de applicaties.
Maart 2010 - IPON
Op 10 en 11 maart stond Onwijs samen met Kennisnet op de IPON. Naast een demonstratie van educatieve Surface-software over o.a. de Historische Canon was er ook een presentatie over samen leren met ICT in de klas.
Februari 2010 - Onderwijs & ICT
In februari stond Onwijs op de Onderwijs en ICT beurs samen met Kennisnet. Onwijs presenteerde hier de software die ze ontwikkeld hebben voor de Surface.
Januari 2010 - TipTile Alfa
De alfa-versie van de TipTile-editor gaat de testfase in. Met deze editor kunnen TipTiles gemaakt worden - dit zijn presentaties met beeldmateriaal, video, geluid en tekst voor op de Surface of andere multi-touch devices.
16 december 2009 - Presentatie Beelden voor de Toekomst
Met een breed opgezet symposium over digitale duurzaamheid zijn op 16 december in de Zeeuwse Bibliotheek de resultaten gepresenteerd van de pilot voor het project Beelden voor de Toekomst. Via een lezing, een informatiemarkt en workshops konden bezoekers kennismaken met de resultaten, waaronder de educatieve Surface-VideoQuiz.
Kijk hier voor meer informatie over het project. De webversie van de quiz staat hier.
11 december 2009 - Schatverhalen presentatie
Met een bijeenkomst in het Zeeuws maritiem muZEEum is de ontwikkelfase van het project Schatverhalen afgesloten. In 12 musea en archieven kunnen kinderen stripsverhalen en kijkwijzers verzamelen. Bijbehorende (voorlees-)verhalen, antwoorden bij de kijkwijzers en informatie over de deelnemende instellingen zijn te vinden op www.schatverhalen.nl.
November 2009 - Surface op school - De Clipper
Op 20 november opende de Rotterdamse basisschool De Clipper zijn nieuwe mediatheek. Ter gelegenheid daarvan heeft Onwijs een presentatie georganiseerd met een Surface-unit op school. Zo hebben de leerlingen (en leerkrachten) drie weken lang kennis kunnen maken met deze nieuwe technologie.
Lees hier een artikel uit het AD.
Oktober 2009 - VideoQuiz test
De VideoQuiz voor de Surface die Onwijs ontwikkelde in het kader van het project Beelden voor de Toekomst, is geslaagd voor een eerste test bij opdrachtgever de Zeeuwse Bibliotheek. Een kritisch forum van brugklasleerlingen reageerde enthousiast op de nieuwe "spelcomputer".
23 oktober 2009 - Nederland Leest
De landelijke leesbevorderingsactie Nederland Leest gaat van start met een manifestatie met o.a. Philip Freriks en Willem Nijholt. Bij die gelegenheid wordt ook de Surface-applicatie rond Oeroeg gelanceerd. Deze gaat vervolgens op toernee langs bibliotheken in heel het land.
Meer informatie en een (aangepaste) webversie van de applicatie is te vinden op www.oeroeg.nl.
Oktober 2009 - Schatverhalen compleet
De laatste toevoeging aan Schatverhalen is een feit. Met de strip, het verhaal en de kijkwijzer voor Historische Scheepswerf C.A. Meerman maakt Onwijs de collectie van 12 verhalen compleet.
Kijk op www.schatverhalen.nl voor alle deelnemende organisaties, de volledige voorleesverhalen en overige informatie.
September 2009 - Onwijs Mediawijs
Mediawijs is een door de VOB georganiseerd symposium over mediawijsheid in Madurodam. Hier toonde Onwijs een aantal Surface-applicaties, waaronder die voor Nederland Leest.
September 2009 - Surface op Manuscripta
In samenwerking met de VOB staat Onwijs met een Surface-unit op de Manuscripta, een beurs ter gelegenheid van de opening van het boekenseizoen.
Hier wordt een pilot van de Surface-applicatie voor Nederland Leest getoond.
Augustus 2009 - Nieuwe Schatverhalen
De strip, het voorleesverhaal en de kijkwijzer voor Fort Rammekens zijn af. Vanaf nu kunnen kinderen die het Fort bezoeken ook meedoen aan Schatverhalen.
Augustus 2009 - Nederland leest - start
In opdracht van de VOB start Onwijs met de ontwikkeling van een Surface-applicatie die ingezet zal worden bij de landelijke leesbevorderingsactie Nederland Leest. Onderwerp van het programma is het boek Oeroeg van Hella S. Haasse dat centraal staat in de actie.
Voorjaar 2009 - Weer meer Schatverhalen
Museum Arnemuiden en het Gemeentearchief Vlissingen worden opgenomen in de collectie Schatverhalen.
April 2009 - MuisWijs! goed getest
Uit een studie van TNO blijkt, dat het lespakket waar Onwijs aan gewerkt heeft als onderdeel van MuisWijs! positief effect heeft op zowel computergedrag als kennis over gezond computeren. De test is afgenomen bij elfjarige kinderen.
April 2009 - Surface op de IPON
Onwijs is te gast bij Microsoft op de IPON. Onwijs presenteert daar drie educatieve applicaties voor de Microsoft Surface™.
Maart 2009 - Nog meer Schatverhalen
De strips, kijkwijzers en verhalen voor het Bunkermuseum in Vlissingen zijn klaar en gaan in productie.
Kijk op www.schatverhalen.nl voor meer informatie.
Begin 2009 - Quiz voor Beelden voor de Toekomst
Voor het project Beelden voor de Toekomst begint Onwijs, in samenwerking met Logica, aan het ontwikkelen van een videoquiz voor de Surface.
December 2008 - Surface
In oktober startte Onwijs met de ontwikkeling van drie educatieve toepassingen voor de Microsoft Surface™, in opdracht van de Zeeuwse Bibliotheek en in samenwerking met Logica.
De demo's worden gepresenteerd op het Innovatie Seminar van Logica op 11 december. Lees hier de aankondiging.
November 2008 - Meer Schatverhalen
De strip en kijkwijzer voor natuurhistorisch museum Terra Maris zijn klaar. Vanaf de kerstvakantie worden deze verspreid onder de jonge bezoekers.
Kijk op www.schatverhalen.nl voor meer informatie en het bijbehorende voorleesverhaal.
September 2008 - ThinkQuest projecten
Onwijs heeft drie projecten op Thinkquest Projects opgezet: Grappige getallen, IJverige ijzertijd en Toevallig ook taal. Deze projecten zijn vrij toegankelijk voor elke school, mits lid van Thinkquest Projects. Ga naar de Thinkquest site om in te loggen of aan te melden.
Juni 2008 - geschiedeniszeeland.nl
Het educatieve project waar Onwijs in het kader van Beelden voor de Toekomst aan werkt zal deel gaan uitmaken van de Zeeuwse erfgoedsite geschiedeniszeeland.nl. Deze toevoeging maakt deel uit van een complete restyling van de site.
Mei 2008 - Tafelberg Flash
De Flash versie van De Tafelberg is gereed en komt online.
Het spel is nu compleet gratis online te spelen.
Je kunt het hier vinden.
Voorjaar 2008 - Beelden voor de Toekomst
Beelden voor de Toekomst is een groot landelijk project, gericht op het archiveren en digitaliseren van Nederlands audiovisueel erfgoed. Voor een van de vier pilotprojecten start Onwijs de ontwikkeling van een educatieve toegang tot materiaal dat via dit project ontsloten wordt.
April 2008 - Presentatie Schatverhalen
De eerste vijf verhalen in de serie Schatverhalen zijn gepresenteerd in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Voor vijf musea zijn stripverhalen, voorleesverhalen, kijkwijzers en een website gemaakt. Kijk op www.schatverhalen.nl voor meer informatie.
Januari 2008 - MuisWijs!
Voor het project MuisWijs! heeft Onwijs het educatieve gedeelte verder uitgewerkt. Naast twee series werkbladen is er o.a. een mooie affiche gemaakt, die alle tips en aanwijzingen op een leuke manier samenvat. Kijk op www.muiswijs.nl voor meer informatie.

schatverhalen


September 2007 - Pilot Schatverhalen
De pilotfase van het Schatverhalenproject is afgerond en de eerste resultaten worden getoond. Er is een eerste ruwe versie van een promotiefilm, de website is in eerste opzet klaar en voor twee musea zijn strips en zoekbladen gemaakt.
April 2007 - Schatverhalen gaat van start
Het promotieproject voor de musea op Walcheren gaat definitief van start. Inmiddels heeft het project de naam Schatverhalen gekregen. Er nemen 10 instellingen deel, acht musea en twee historische archieven. Er is een pilot gepland die in september wordt afgerond.
Februari 2007 - Boekenwurm op de site
Een nieuwe test met Flash is het spelletje Boekenwurm, een klassiek spel in een nieuwe vorm gegoten.


Oud nieuws
... is te vinden in het archief.

left
left
bottom
© 2001-2013 Onwijs