De Tablet

mei 2020

 

De BelevenisTafel heeft een nieuw product ontwikkeld, de BelevenisTablet. De Tablet is ontwikkeld naar aanleiding van de vraag uit de zorg met betrekking tot de Coronacrisis. De BelevenisTablet zorgt voor een afgeschermde omgeving, zonder advertenties, waar ouderen op een laagdrempelige manier kunnen beeldbellen met familie en vrienden. De BelevenisTablets zijn geheel op de doelgroep ouderen en mensen met beginnende dementie afgestemd.

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de tabletpagina 

Bezoek de Tabletpagina

Lockdown

mei 2020

Om alle zorgmedewerkers zo goed mogelijk van dienst te zijn in deze moeilijke tijd hebben wij onze werkwijze aangepast. 

 

Wij adviseren de schermen te reinigen met met een milde en desinfecterende oplossingsmiddel: gebruik hiervoor desinfectiemiddel gebaseerd op alcohol (75% ethanol) of op chloorbasis (0.5% bleekmiddel) voor schermen. 
We raden ten sterkste af agressieve schoonmaakmiddelen en ontsmettingsalcohol direct op de glasplaat te gebruiken omdat dit de antireflectie laag zou kunnen beschadigen. Blijf ook de handen goed wassen en ontsmetten na- en voor het gebruik van het touchscreen.

 

Lees hier verder alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus 

Jan Wolkers

nov 2019

 Van 1 t/m 30 november is het ‘Nederland Leest’. Bibliotheken door het hele land staan in die periode in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Onwijs ontwikkelde voor Nederland Leest 2019 de Tip Tile Jan Wolkers, een interactieve fotocollage met video's, foto's en informatie over de schrijver. De Tip Tile is te gebruiken op multitouchtafels in bibliotheken door heel Nederland.

 

 

 

Buzz festival

okt 2019

Het Buzz Festival van de bibliobussen komt eraan en Onwijs is erbij! Op vrijdag 11 oktober staan we met een multitouchtafel bij de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg en op zaterdag 12 oktober in Museum M in Leuven. Onze CEO, Edith Zuiderent, neemt op vrijdag om 12.00 uur deel aan een panelgesprek over laaggeletterdheid.

 

 

Reis mee!

okt 2019

Speciaal voor de Kinderboekenweek 'Reis mee!' heeft Onwijs het TransportSpel ontwikkeld. Kinderen kunnen in het spel elke reis maken die ze maar willen, of het nu door de lucht, over het water, op de weg, of in de ruimte is! Het interactieve spel is vanaf 2 oktober te spelen op multitouchtafels in diverse bibliotheken. Reis je mee?

 

 

 

 

 

 

Boston

juli 2019

Onwijs neemt, onder haar internationale naam SovaCare, van 16 tot 19 juli deel aan de handelsmissie Boston, met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink.

 

Boston, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachuchets, geldt als wereldwijde hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences. 

 

Onze CEO Edith Zuiderent zal tijdens het seminar 'The promise of innovation in Life Sciences & Health' een pitch houden over wat de ExperienceTable, de Engelstalige versie van de BelevenisTafel kan betekenen voor de ouderenzorg.

 

Nursing Festival

aug 2019

Op donderdag 29 augustus is Onwijs met de BelevenisTafel aanwezig op het Nursing Festival op de Landgoederij in Bunnink. Het Nursing Festival is een evenement speciaal voor verpleegkundigen, met workshops, lezingen, een markt en muziekoptredens.

 

Wij nodigen u graag uit op de stand van de BelevenisTafel!

 

 

 

Wallonië

juni 2019

Op 20 juni brengt Onwijs 'La Table des Experiences', de Franstalige versie van de BelevenisTafel, op de markt. Deze versie, die speciaal ontwikkeld is voor ouderen in Wallonië, bevat prikkelende, verbindende spellen gericht op het Waalse leven van vroeger.

 

Bewoners van verzorgingstehuizen in het Franstalige deel van België kunnen vanaf heden kennis maken met de Waalse Belevenistafel.

 

Sport Expo

juni 2019

Onwijs is de trotse partner van de Nationale Sport Expo 2019. Nieuwsgierig naar wat ons bedrijf voor de sportwereld kan betekenen? U bent van harte welkom op onze stand in de Rotterdamse Ahoy op 7 september!

 

 

 

 

Health Plus Care Show

juni 2019

Op 26 en 27 juni wordt in London de Health Plus Care show gehouden, dé vakbeurs voor gezondheidszorg en zorgverlening in het Verenigd Koninkrijk. Onwijs zal, in de persoon van CEO Edith Zuiderent, een lezing geven met de titel 'How Multitouch games can improve well-being and mental health'. De speech wordt op donderdag 27 juni om half elf gehouden in het Holland Innovation Theatre. Zie voor meer informatie: healthpluscare.

 

 

 

Sovacare

mei 2019

Bewoners van vijf verzorgingstehuizen van woningcorporatie Stonewater in Engeland hebben kennis kunnen maken met de BelevenisTafel. De proefplaatsing van de interactieve multitouchtafels, die over de grens ExperienceTables worden genoemd, is een groot succes. Gebruikers komen door de spellen meer met elkaar in contact, herinneringen worden gedeeld en nieuwe vriendschappen gevormd.


Onwijs, internationaal bekend als SovaCare, is blij met deze positieve resultaten en kijkt uit naar een productieve samenwerking met Stonewater.   

 

Susketwiet

apr 2019

Onwijs heeft de software ontwikkeld voor drie touchscreens die deel uitmaken van de permanente tentoonstelling ‘Susketwiet’ in het Gentse natuurmuseum ‘De wereld van Kina’. Op de touchscreens kunnen jongeren en kinderen allerlei educatieve spellen spelen die naadloos aansluiten bij de tentoonstelling.

 

De touchscreens hebben alle drie een voorleesfunctie, zodat een groot deel van de educatieve spellen ook goed te maken is door blinden en slechtzienden.

 

  

Reva beurs Gent

apr 2019

Op 25, 26 en 27 april stond Onwijs met de BelevenisTafel en de BelevenisTafel Hopla op de Reva mobiliteitsbeurs in Gent. Daar hebben we veel enthousiaste mensen gesproken, veel waren erg geïnteresseerd in de net nieuwe BelevenisTafel Hopla. 

Museum Vakdagen

apr 2019

Op 17 en 18 April hebben wij veel musea gesproken op onze stand bij de Museum Vakdagen 2019. Wij stonden hier met onze interactieve software voor musea. We hebben veel voorbeelden laten zien en besproken wat Onwijs voor hen kan betekenen. Het was fijn om ook hier veel enthousiaste mensen te spreken. 

 


Congres Bibliotheken

apr 2019

Op dinsdag 16 april waren wij op het nationale Bibliotheekcongres 2019. Wij hebben hier veel enthousiaste mensen mogen spreken. Wij stonden hier met onze interactieve software voor bibliotheken, deze werden uitgebreid bekeken en uitgetest.
Het was fijn om alle enthousiaste mensen te spreken in de oude Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Altenpflege Nürnberg

apr 2019

Van 2 tot 4 april stond Onwijs samen met onze Duitse partner Edeka-Medsorg op de Altenpflege in Nürnberg om onze ErlebnisTisch, de Duitse versie van de BelevenisTafel, te promoten. Net als in Birmingham was ook dit weer een groot succes, zeker dankzij de handelsmissie van vorig jaar.

 

Dementia Care Birmingham

mrt 2019

Op 26 en 27 maart was Onwijs, onder de internationale naam SovaCare, aanwezig op de DementiaCare Expo in Birmingham om de BelevenisTafel aan Engelse zorginstellingen te presenteren. Er was veel interesse in de tafel en het was weer een groot succes!

 

Senioren op bezoek

mrt 2019

Op donderdag 21 maart ontving Onwijs de lokale seniorenvereniging ASV-Oostflakkee in de showroom van het bedrijf. Na de welkomstkoffie met speciaal ONWIJS-gebak kregen de circa 25 genodigden een presentatie over de belevenistafels.

 

Natuurlijk mochten de ouderen ook zelf ontdekken wat voor ontspannende en educatieve spellen er allemaal op de multitouch-tafels staan. Erg in de smaak vielen de originele spellen die in samenwerking met het streekmuseum Goeree-Overflakkee uit Sommelsdijk zijn ontwikkeld, zoals het scheldwoordenspel, het dialectenspel en het schatgraven.

 

 

Seniorenvereniging ASV bezoekt Onwijs   De Belevenistafels ontdekken

 

De moeder De Vrouw

feb 2019

Van 23 t/m 31 maart is het Boekenweek. 'De moeder De Vrouw' is het thema van de Boekenweek 2019, ontleend aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff, dat gaat over een schippersvrouw.
Voor iedere Boekenweek en andere belangrijke momenten in de bibliotheek, ontwikkelt Onwijs steeds een nieuwe en passende applicatie voor uw multitouch tafel, op deze dienst kunt u zich abonneren.
Deze keer is het een spel met prikkelende vragen en quotes over moeders en vrouwen. 

100 Jaar Staal

nov 2018

De TipTile 100 jaar Staal in de IJmond, van Museum Kennemerland, staat nu ook op de multitouchtafel van Bibliotheek IJmond in Beverwijk. Het was een fluitje van een cent, vertelt René Muetstege, erfgoed-educatiemedewerker van het museum, doordat de bibliotheek ook beschikt over een licentie van TipTile Pro van Onwijs.

René noemt het een bijzondere mijlpaal, omdat culturele organisaties elementen van het Cultureel Erfgoed Midden Kennemerland op deze manier met elkaar TipTile's kunnen delen. Het onderzoeksmateriaal krijgt hiermee een veel groter bereik en blijft levend voor komende generaties.

Medsorg

okt 2018

Tijdens de handelsmissie naar Duitsland hebben Onwijs en Medsorg een Letter of Intent getekend over samenwerking in de Duitse markt. Naar de hand van dit document hopen wij op een productief samenwerken. Het tekenen vond plaats met minister De Jonge, vicepremier, en minister Bätzing-Lichtenthäler, minister van Sociale Zaken van Rijnland-Palts, als getuigen.

 

Onvergetelijk Museum

sep 2018

Onwijs is de trotse sponsor en ontwikkelaar van de Onvergetelijk Museumtafel. Deze software, ontwikkeld door Onwijs in samenwerking met het Stedelijk Museum en Van Abbemuseum, maakt kunst toegankelijk voor ouderen door heel Nederland. Voor eind 2019 zal de Onvergetelijk Museumtafel beschikbaar zijn op meer dan 400 BelevenisTafels.

 

Taaltafel Zoetermeer

mrt 2018

 

In het Forum Zoetermeer staat sinds kort een Taaltafel van Onwijs. De Taaltafel is een multitouchtafel waarop een set toegankelijke taalspelletjes staat, die bedoeld zijn om laaggeletterden en andere geïnteresseerden te helpen hun taalvaardigheid op een speelse manier te versterken. De Taaltafel is onder meer gesponsord door de Zoetermeerse Rotaryclubs, en staat in het Digi-Taalhuis in het Forum.

Verboden Vruchten

mrt 2017

Op 25 maart start de Boekenweek 2017, met het thema Verboden Vruchten. Onwijs heeft ook dit jaar weer een Boekenweekapplicatie gemaakt rondom dit thema, dat abonnementshouders al ontvangen hebben. Deze applicatie sluit mooi aan bij de Boekenweek, maar is natuurlijk ook hierna nog goed te gebruiken. Neem voor meer informatie contact op met Onwijs.

 

Zuidwester

mrt 2017

De afdeling dagbesteding van Zuidwester op Goeree-Overflakkee kan sinds kort gebruik maken van een BelevenisTafel, die geschonken is door de eigen familieraad. De cliënten zijn er gelijk mee aan de slag gegaan, en zowel zij als de medewerkers van Zuidwester zijn erg blij met de tafel. Lees het artikel hier.

 

Suriname

nov 2016

Suriname heeft sinds kort een Sportmuseum waar sporthelden geëerd worden. Anthony Nesty en Letitia Vriesde zijn hervan de eersten. De opening vond plaats bij het Surinaams Olympisch Comité. In het museum staat natuurlijk ook een multitouchtafel van Onwijs, met daarop onder meer unieke TipTiles en een 'ballenspel'.

 

Tante Louise

nov 2016

Bij TanteLouise zijn recentelijk niet minder dan 23 BelevenisTafels in gebruik genomen op 13 locaties. Deze tafels zijn een nieuwe variant van de bekende BelevenisTafel, met een liftsysteem wat ervoor zorgt dat de tafel makkelijk in hoogte versteld kan worden. De reacties van zowel personeel als bewoners zijn uitermate positief.

 

De Burghse Schoole

okt 2016

In Museum De Burghse Schoole staat een Onwijs-multitouchtafel in een stijl die past bij de inrichting van de tentoonstellingsruimte. Er zal een interactieve kaart beschikbaar zijn, en het museum werkt aan TipTiles met eigen invulling.

 

Streek museum GO

okt 2016

Op 1 oktober heeft het Streekmuseum Goeree-Overflakkee haar nieuwe vaste tentoonstelling, 'Water, het DNA van Goeree-Overflakkee', geopend. Het project, één van de erfgoedlijnen van de provincie Zuid-Holland, belicht de bijzondere band die het eiland heeft met het water. Onwijs heeft hiervoor meerdere interactieve zuilen, een ArtyTouch-tafel, en een 65-inch-scherm geleverd, met onze software.

 

Beverwijk

sep 2016

In bibliotheek IJmond Noord, locatie Beverwijk, staan twee bijzondere nieuwe multitouchtafels. Deze zijn voorzien van ledverlichting die elke kleur kan aannemen. Hiernaast beschikt de bibliotheek nu ook over een TinyTouch en een MobyTouch met daarop ons TaalPakket.

 

Herbergier

sep 2016

De Herbergier heeft sinds kort een MobyTouch in gebruik genomen, met hierop ons BelevenisPakket. De Herbergier is een kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

 

Veldspaat

juli 2016

Ook Woonzorgcentrum De Veldspaat van Dignis Lentis gaat gebruik maken van de BelevenisTafel. Op de tafel staat ook het "kleinkindpakket", een assortiment applicaties dat bedoeld is om oud en jong samen te laten spelen.

 

Zeist

juli 2016

De multitouchschermen die al in gebruik waren in het gemeentehuis van Zeist zijn vervangen door een volgende generatie schermen met software van Onwijs. Tevens staat er nu ook een Onwijs-multitouchtafel in slot Zeist; wij zijn er trots op om op zo'n bijzondere locatie te staan.

 

Columbus

juli 2016

De Columbus is een mobiele onderwijsservicebus die een bijzondere bijdrage levert aan onderwijs en opvoeding op het platteland. Sinds kort staat er in de Columbus een nieuwe, op maat gemaakte multitouchtafel van Onwijs.

 

VSO Talryk

juli 2016

Op VSO Talryk in Drachten, school voor voortgezet speciaal onderwijs, wordt gebruik gemaakt van het Wijsbeerpakket van Onwijs. Dit pakket bevat 12 thema's uitgewerkt in 36 applicaties.

 

Stg. d'Ons Suriname

juli 2016

In opdracht van Stichting d'Ons wordt er in Paramaribo een Onwijs-multitouchtafel neergezet. Deze tafel is bestemd voor een nieuw sportmuseum, en zal content bevatten over succesvolle Surinaamse sporters.

 

Windpark Krammer

mrt 2016

Windpark Krammer is feestelijk geopend op alternatieve wijze met een multitouchtafelvan Onwijs.

 

Onder de aanwezigen waren o.a. een lokale wethouder en Enercon.

 

Samen met Windpark Krammer wordt gekeken naar de mogelijkheid om een lespakket over windenergie te ontwikkelen. Met behulp van deze software en onze MobyTouch kunnen leerlingen op verschillende scholen deze lessen volgen. De MobyTouch is makkelijk mee te nemen en inzetbaar voor verschillende toepassingen. 

Ziekenhuis

aug 2015

In het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland staat de eerste Tiny Touch tafel. Tiny Touch is een ronde Multitouchtafel op zithoogte, ontworpen voor kinderen. Deze ‘wachtverzachter’ maakt het wachten voor de kinderen een stuk aangenamer. De Tiny Touch is een nieuw innovatief product van Onwijs.

 

Nominatie

jun 2014

Onwijs genomineerd voor Microsoft Education Award

Vorig jaar ontving Onwijs de prestigieuze Education Innovator Award uit handen van Microsoft, dit jaar zijn we genomineerd als Education Solution Partner.

Mini-symposium

apr 2014

Op donderdagochtend 3 april vond het zevende Onwijs mini-symposium over De meerwaarde van Multitouch plaats, dit keer in samenwerking met Bibliotheek IJmond-Noord, vestiging Heemskerk. Bezoekers kregen informatie over subsidie, samenwerking, technische achtergronden, prijzen en applicaties. Tijdens workshops werden verschillende soorten multitouchtafels uitgeprobeerd. Bijzondere gast was Martin Tirion van Microsoft, die ons een blik in de toekomst bood. Deze bibliotheek bleek een prachtige, prettige plek voor ons symposium, we werden hartelijk ontvangen en de samenwerking was erg prettig.

In de VS

jan 2014

Op het Global Education Partner Summit van Microsoft in Seattle, was Onwijs een van de genodigden in een internationaal gezelschap, mensen die zich inzetten voor een goed gebruik van technologie in het onderwijs. Onwijs heeft een paar demo's laten zien van TipTile en van TipTile op school, met als gevolg dat er nu ook internationaal belangstelling is voor deze handige applicatie.

Symposium

nov 2013

Positieve reacties tijdens het mini-symposium over de meerwaarde van multitouch in Bibliotheek Enschede. In prettige samenwerking tussen de Bibliotheek en Onwijs is dit mini-symposium een informatieve bruisende middag geworden, met erg interessante bijdragen van Sil Wijnvoord en Thom Schuitemaker van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

ISTE2013

jun 2013

SMART en Onwijs op ISTE2013

Van 23 tot 26 juni vond in San Antonio (USA) de jaarlijkse ISTE (International Society for Technology in Education) plaats. Doel hiervan is te zoeken naar de beste manieren om leerlingen voor te bereiden op de 'uitdagingen van morgen'. SMART demonstreerde de nieuwe SMART Table®442i met daarop een aantal internationale applicaties van Onwijs.

Award

apr 2013

Onwijs ontvangt award Education Innovator of the Year

Tijdens een feestelijke uitreiking ontving Onwijs uit handen van Eduard Beck (Microsoft) de prestigieuze award voor 'Education Innovator of the Year'. Uit het juryrapport: 'Onwijs benadert innovatie kleinschalig, behapbaar, uiterst persoonlijk en zeer dicht bij de onderwijspraktijk'.  We zijn erg blij met deze erkenning voor onze jarenlange inzet om nieuwe technologie op een zinvolle manier in te zetten bij educatie.

Seminar Serious New Learning Ouderenzorg

apr 2013

Seminar Serious New Learning Ouderenzorg

Op 25 april organiseerde de Rotterdam Media Commission weer een editie van het seminar Serious New Learning. Deze keer was het thema: Ouderenzorg.
Onwijs presenteerde een case study en natuurlijk konden diverse applicaties bekeken worden op de Onwijs Zorgtafel.

Wageningen: Máxima

De koninklijke familie heeft kennis gemaakt met de MultiTouchtafel van Onwijs. Koningin Máxima heeft de tafel mogen bewonderen op de Hogeschool in Wageningen.