index download contact nieuws surface Digikidz software projecten nederlands english index

toplefttoptopright
left
left

Op deze site...
Niet op deze site...
Video

 

Digikidz
De DigiKidz serie is een serie cdroms met taal- en rekenoefeningen voor kinderen op de basisschool.

De nadruk in de serie ligt op het oefenen en automatiseren van vaardigheden. Elke cdrom richt zich op een bepaald onderdeel uit het vakgebied taal of rekenen.
Indeling
De serie is verdeeld in drie niveaus, groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8, te herkennen aan een kleurcode op de verpakking.

De opzet van elke titel is hetzelfde: via een inlog-scherm kom je in het menuscherm waarin je het niveau kan instellen en een oefening kan kiezen en starten.

De onderwerpen worden op uiteenlopende aangeboden in een aantal oefeningen en er is de mogelijkheid om de vaardigheden te testen in een soort tempotoets oefening (de "race").

De resultaten worden per gebruiker bijgehouden, al naar gelang het onderwerp van de cdrom, en kunnen bekeken, bewerkt en uitgeprint worden in een extra programma: de monitor.

 

Extra's
In het inlog-programma kan je kiezen voor een "skin". Hiermee kun je het uiterlijk van het programma aanpassen aan je smaak. Er staan een aantal skins op de cdrom en je kan er meer downloaden van de DigiKidz-website.

DigiKidz

In de toets-oefening ("Race") worden je gemiddelde en beste tijd bijgehouden. Je kunt proberen je eigen snelheidsrecord te breken.
In deze oefening kan je ook een "diploma" uitprinten met je resultaten.

Je kunt je score opsturen naar de DigiKidz-website en opgenomen worden in de DigiKidz-erelijst.

Bekijk scores op: www.digikidz.nl

Op sommige cdroms (m.n. taal-titels) bestaat de mogelijkheid de data aan te passen of uit te breiden via een meegeleverde editor.

Digikidz.nl
Vanaf de eerste Digikidz-titels was er een website beschikbaar met informatie, downloads en scores. Uitgeverij AWBruna is inmiddels gestopt met het aanbieden van de Digikidz-cdroms en daarmee is (helaas) ook de Digikdz-site verdwenen.
Vista-patches
Voor Digikidz-gebruikers die nog gebruik maken van Windows Vista zijn er gratis patches beschikbaar. Problemen met het opstarten van de Digikidz-titels onder Vista zijn hiermee verleden tijd.

De downloadsite van de uitgever met de installatieprogramma's voor de patches is offline.

Een versie van de patches zonder installieprogramma is te vinden op:
Lijst Vista Patches.
(onderaan deze pagina)
Titels voor groep 1/2
Titels voor groep 3/4
Titels voor groep 5/6
Titels voor groep 7/8
Here are some educational Windows 8 apps

Table Racer


Sequence Train


Animal Sums


Art Game


Table Racer

left
left
bottom
© 2001-2012 Onwijs