Over Onwijs

 

Onwijs: Sterk in gezondheidszorg en bibliotheken en musea, met social games en serious games voor multitouchtafels en -schermen, en Beeldkraken voor het onderwijs.

 

Onwijs is meer dan 25 jaar geleden opgericht door Remco de Korte en Edith Zuiderent. Inmiddels is het team van Onwijs uitgebreid met ruim 30 collega's, stuk voor stuk kanjers, enthousiast, deskundig, positief en volop in beweging.

 

Onwijs ontwikkelt onwijs goede applicaties voor een beter leven, meer geluk, welzijn en samen leren. 

 

Onwijs is gespecialiseerd in multitouch & serious gaming:

  • Al meer dan 25 jaar actief en succesvol
  • Ontwikkeling van social games en serious games
  • Ontstaan vanuit het Onderwijs (vandaar de naam Onwijs)
  • Uitstekende service, eigen service-team en helpdesk
  • Actief in zes landen binnen Europa
  • Focus op zorg, educatie, cultureel erfgoed, aanpak laaggeletterdheid
  • Serieuze en ervaren partner in het ontwikkelen van applicaties voor ouderen, mensen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking
  • Software en games worden ontwikkeld door ons eigen Onwijs ontwikkelteam in samenwerking met deskundigen uit zorg en cultuur.

 

 

 

 

Op deze website vindt u informatie over al onze producten en diensten. We hebben ons in de loop der tijd gespecialiseerd in multitouch en conceptontwikkeling voor onder meer:

  • Musea
  • Bibliotheken
  • Ouderenzorg
  • Zorg voor verstandelijk beperkte mensen
  • Hospitality
  • Recreatie
  • Het onderwijs (van basisonderwijs tot universiteiten)
  • Archieven
  • Aanpak laaggeletterdheid
  • Ontwikkeling rekenvaardigheden
  • Leesbevordering
  • e-health

 

Wij hebben applicaties kant en klaar, of we maken ze voor u.

Ons aanbod is uitgebreid. U kunt bij ons terecht voor:

  • serious games voor touchscreens
  • multitouchtafels uit onze standaard collectie of op maat gemaakt
  • multitouchschermen
  • softwarepakketten, applicaties voor speciale doelgroepen en doelstellingen
  • software op maat, customized applicaties
  • applicaties in verschillende talen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onwijs is de trotse ontwikkelaar van

 

De BelevenisTafelBelevenisTafel Hopla

De BibliotheekTafel, De MuseumTafel, De TaalTafel en

CuliTouch

 

 

 

 

 

Het verhaal van Onwijs

Onwijs bestaat al sinds 1994. In het begin maakten we educatieve en informatieve CD-ROMs en televisieprogramma’s, en deden we educatieve projecten, onder meer voor onderwijs en bibliotheken.

 

Eind 2008 werden de eerste multitouchtafels wereldwijd geïntroduceerd en Onwijs was één van de eerste bedrijven in Europa die met deze eerste generatie multitouchtafels aan de slag ging. Wij zagen veel potentieel in de technologie voor bibliotheken en onderwijs, ons eerste multitouchproject was voor de Zeeuwse Bibliotheek. Dit ging om de allereerste Microsoft Surface, toen nog een zware stevige tafel.

 

De eerste Microsoft Surface, met Oeroeg, de allereerste TipTile.

 

Wij hadden niet alleen de eerste multitouchtafel in Europa, wij waren één van de eersten ter wereld die met deze technologie aan de slag gingen. Onwijs behoorde tot de eerste 25 Surface Multitouchpartners van Microsoft, de pioniers op het gebied van inzet van multitouch. Hier waren wij natuurlijk buitengewoon trots op.

 

Onze eerste multitouchprojecten waren gericht op bibliotheken en dit was de eerste sector waar wij op vrij grote schaal multitouch hebben geïntroduceerd. Door deze kanalen kregen wij steeds vaker te horen dat de multitouchtafel geliefd was onder oudere bezoekers: welzijnsmedewerkers die met ouderen de bibliotheek bezochten vertelden dat ouderen steeds terug wilden naar de bibliotheek voor de Onwijs Multitouchtafel.

 

Vanuit verschillende woonzorgcentra kwam in 2011 het verzoek om een multitouchprogramma te ontwikkelen voor de ouderenzorg, en zodoende zijn we aan de slag gegaan. In 2015 introduceerde Onwijs De Zorgtafel, en het was gelijk een succes. De tafel werd verder ontwikkeld in samenwerking met mensen uit de praktijk van de ouderenzorg, en afgaande op hun feedback kreeg de Onwijs Zorgtafel een nieuwe naam, De BelevenisTafel.

 

Op dit punt begonnen wij samen te werken met resellers, andere bedrijven die ook graag onze software wilden verkopen, omdat er zoveel vraag naar was.

 

 

De BelevenisTafel in gebruik.

 

Wij werken voortdurend aan het verder ontwikkelen van de BelevenisTafel, onder meer door co-creatie en met input van de zorgprofessionals die ermee werken. Regelmatig krijgen onze klanten gratis nieuwe updates en elke paar maanden introduceren wij nieuwe softwarepakketten.

 

De echte Onwijs BelevenisTafel bestaat inmiddels uit een breed scala aan applicaties speciaal voor ouderen, en ouderen met dementie. Onze dementie-gerichte software is ontwikkeld om deze mensen te stimuleren en te activeren, en wij krijgen hier veel positieve reacties op uit de praktijk.

 

Tegenwoordig is de BelevenisTafel een groot succes. Hij wordt gebruikt in verzorgingshuizen door heel het land, en ook over de grenzen maakt men er gebruik van, onder meer in België, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn inmiddels al meer dan 2000 klanten voor de BelevenisTafel alleen.

 

Naast de BelevenisTafel maakt Onwijs ook multitouchtafels en -software voor onder andere bibliotheken, musea, gemeentes en commerciële klanten. Onwijs blijft zich verder ontwikkelen en is altijd op zoek naar de volgende manier om multimedia-technologie in te zetten voor een beter leven. Dit doen we met zo’n 40 Onwijs fijne collega’s, in Oude-Tonge op het eiland Goeree-Overflakkee.

Hololens

Onwijs heeft een Microsoft Hololens in huis. Deze augmented-reality-bril kan de drager programma's en 3D-objecten in de vrije ruimte laten zien, alsof ze er echt staan. Wij vinden dit een interessante technologie, dus zijn wij druk bezig om de mogelijkheden ervan te ontdekken en applicaties te ontwikkelen die interessant zijn voor onze klanten.

 

 

 

Wij zien veel potentiële toepassingen voor deze bril, bijvoorbeeld voor musea, om objecten uit de collectie tot leven te brengen, een persoonlijke rondleiding aan te bieden, of om informatiefilmpjes in de vrije ruimte af te spelen. Ook voor andere klanten zullen er interessante mogelijkheden beschikbaar komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Hololens in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee

 

Onwijs is altijd geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van computers en interactietechnologie. Net als bij de eerste multitouchtafel in 2008 vinden wij dat de "dubbele realiteit" van de Hololens unieke mogelijkheden biedt om gebruikers en technologie te verbinden.

 

Neem voor meer informatie contact op met Onwijs via telefoon of email.

De oprichters: Remco de Korte en Edith Zuiderent

 

Remco de Korte is al meer dan 25 jaar creatief en technisch directeur van Onwijs. Hij is de motor van de organisatie en hij is verantwoordelijk voor de inmiddels meer dan 200 (!) unieke software-applicaties van de onderneming. Samen met zijn partner Edith Zuiderent heeft hij Onwijs opgericht, dat onder zijn bezielende leiding inmiddels is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 30 mensen in Nederland, een vestiging in Engeland en tafels in meer dan 7 landen wereldwijd.

 

 

 

In zijn jeugdjaren was hij onder meer redacteur en mede-oprichter van een magazine, waar hij stripverhalen voor schreef en tekende.

 

 

 

Na een opleiding tot leerkracht PO heeft hij in twee steden een kunstopleiding gevolgd. Uiteindelijk is hij afgestudeerd aan de eigenzinnige AKI-opleiding in Enschede.

 

 

 

Binnen Onwijs ontwikkelt hij applicaties en stuurt hij een team aan van software-ontwikkelaars, content-creators, vormgevers en servicemedewerkers en zorgt hij voor alle internationale toepassingen van de Onwijs-software. Daarnaast is hij actief MT-lid.

 

 

 

In 2013 ontving Onwijs de prestigieuze Microsoft-award voor educatie, gebaseerd op het werk van Remco voor de intuïtive interface van touch-applicaties. De jury roemde het gebruikersgemak van de Onwijs software, de toegankelijkheid en de educatieve toepasbaarheid. Dit zijn aspecten waar Remco zich bij alle applicaties van Onwijs voor inzet.

 

 

 

Vanaf 2011 is Remco actief geweest binnen het Britse MACAT, een organisatie voor creative thinking wereldwijd. Hij is lid van de denktank in Londen en hij heeft de organisatie in contact gebracht met de Microsoft leiding in Seattle.

 

 

 

Remco is gespecialiseerd in serious gaming en social gaming. Hij heeft hiervoor geadviseerd aan een onderzoeksteam van Universiteit Utrecht en hij heeft testapplicaties ontwikkeld voor een promotie-onderzoek naar de feedback in eductieve games.

 

 

 

Alle kenmerkende intuïtieve en gebruiksvriendelijke, mooi vormgegeven applicaties van Onwijs zijn ontwikkeld door of onder leiding van Remco. De software wordt inmiddels gebruikt in musea, bibliotheken, ouderenzorg, zorg voor verstandelijk beperkte mensen, automotive, hospitality, gemeentes en sport.

 

 

 

 

 

 

 

Edith Zuiderent heeft gestudeerd en gewerkt aan de Universiteit van Utrecht, als Neerlandica met specialiteit Moderne Nederlandse Letterkunde. Daarna heeft zij in het Letterkundig Museum, nu LiteratuurMuseum, in Den Haag gewerkt, en in diezelfde jaren heeft zij in Rotterdam de stichting Littera Rotterdam opgericht, om de leescultuur in de stad te verstevigen en te prikkelen. Hierbij werkte zij regelmatig samen met Bibliotheek Rotterdam. Daarnaast heeft zij voor de Nederlandse Schooltelevisie een serie programma's ontwikkeld om het lezen in het VMBO te stimuleren en heeft ze gewerkt als item-regisseur voor verschillende omroepen.

 

Samen met haar partner Remco de Korte heeft ze Onwijs opgericht, en inmiddels is zij al meer dan 25 jaar algemeen directeur/CEO van Onwijs Multitouch Specialists, waarbij zij zich onder meer inzet voor bibliotheken op het gebied van cultureel erfgoed, educatie, leesbevordering, gebruik van nieuwe technologie, en de aanpak van laaggeletterdheid. Vele bibliotheken in Nederland en België weten Onwijs te vinden, in prettige samenwerking en gedeeld enthousiasme om de bibliotheek in de veranderende samenleving een bruisend, informatief, en educatief middelpunt te laten zijn. Internationaal is Edith het gezicht van de BelevenisTafel voor de zorg. Regelmatig is zij in het buitenland om de positieve impact van de BelevenisTafel toe te lichten. Zij is een enthousiast spreekster op bijeenkomsten en congressen en ze gaat graag mee met internationale handelsmissies van de Nederlandse overheid.

 

Als CEO en actief MT-lid zet zij zich binnen Onwijs in voor onder meer HR, Marketing, International Sales, Public Relations en geeft zij dagelijkse leiding aan de gehele organisatie. Een aantal speerpunten van haar beleid zijn duurzaamheid, werkgeluk en positieve impact van de producten van Onwijs voor alle klantgroepen. 

Award

2Education Innovator of the Year 

Education Innovater of the Year Award

Tijdens een feestelijke uitreiking ontving Onwijs uit handen van Eduard Beck van Microsoft de award voor “Education Innovator of the year”.
Uit het juryrapport: ‘Onwijs benadert innovatie kleinschalig, behapbaar, uiterst persoonlijk en zeer dicht bij de onderwijs praktijk’. We zijn erg blij met deze erkenning voor onze jarenlange inzet om nieuwe technologie op een zinvolle manier in te zetten bij educatie.

Diensten

Onwijs kan u helpen met advies over educatie, innovatie, doelgroepenbereik en communicatie. Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen met onderzoek, advies en realisatie.

 

  • Wilt uw organisatie overstappen op multitouch?
  • Zoekt u mogelijkheden om uw doelgroepen beter te bereiken?
  • Wilt u uw educatieve activiteiten uitbreiden of verbeteren?
  • Wilt u meer bezoekers naar uw bibliotheek of museum?
  • Wilt u uw culturele erfgoed beter onder de aandacht van uw publiek brengen?
  • Wilt u een mooi educatief project ontwikkelen?
  • Zoekt u naar mogelijkheden om uw communicatie te verbeteren?
  • Wilt u voor uw organisatie advies over multitouch of zoekt u goede applicaties voor uw touchtafel?

 

Informatietechnologie is voortdurend in ontwikkeling. Onwijs blijft op de hoogte en helpt u met nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Wij kunnen u helpen om de nieuwe technologie te integreren in uw organisatie.

 

Enkele voorbeelden uit de praktijk:
-    De Zeeuwse Bibliotheek wilde een vernieuwde bibliotheekbus om de kleine kernen op het platteland te bereiken. Onwijs heeft voor de bibliotheek een onderzoek uitgevoerd binnen het onderwijs in de dorpen. Dit heeft geresulteerd in een rapport met aanbevelingen. Het concrete resultaat is een prachtige innovatieve Onderwijsservicebus met multitouch, laptops, internet en vele voorzieningen die scholen op het platteland toegang geven tot nieuwe technologie en interessante multimedia. Zie ook: De Columbus.


-    De West-Vlaamse (België) provinciale overheid zocht mogelijkheden om bibliotheken en musea in de provincie kennis te laten maken met multitouch. Onwijs realiseerde een innovatief project: Zo’n 40 Belgische bibliotheken en ongeveer 30 musea hebben geparticipeerd in dit succesvolle project dat Onwijs van begin tot eind heeft ontwikkeld en begeleid.

 

Meer mooie Onwijs projecten vindt u elders op deze website.

 

Informatie? Bel ons of stuur een e-mail.

 

Graag tot ziens!

 

Multitouch

Onwijs dé multitouchspecialist

 

Onwijs staat bekend als dé multitouch specialist, en dat is niet voor niets. Sinds de invoering van multitouchtafels en -schermen heeft Onwijs zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van goede multitouchprogramma's.

 

Vooral het ontwikkelen van een goed programma voor een multitouchtafel is een vak apart. Wij hebben een aantal kwaliteitscriteria opgesteld, waaraan al onze programma's moeten voldoen voordat we ze aanbieden.

 

Dit zijn bijvoorbeeld

  • een 360' interface: Het grote voordeel van een multitouchtafel is dat je er omheen kunt staan, er is geen  onder- of bovenkant van het scherm. Dat heeft consequenties voor je interface (zeg maar: het scherm waarin je de keuzes kunt maken). Een goed programma voor een multitouchtafel heeft een 360' interface, er is geen boven- of onderkant, je staat altijd wel aan de 'goede' kant van de tafel. Dit is een kunst die de ontwerpers bij Onwijs goed beheersen.
  • een intuïtieve besturing: een goede applicatie voor een multitouchscherm 
  • een tafel heeft een intuïtieve besturing, dat betekent dat je geen 'drop down' menu nodig hebt, of een ingewikkelde uitleg, maar dat je binnen korte tijd direct begrijpt hoe de applicatie werkt en wat je er mee kunt. Onwijs zorgt er voor, dat de Onwijs applicaties begrijpelijk, toegankelijk en laagdrempelig zijn.    

Contact

 

Graag komen wij met u in contact, om al de mogelijkheden die Onwijs u biedt met u te bespreken.

 

E-mail: 

Algemeen: info@onwijs.com

Zorg: belevenistafel@onwijs.com

Horeca: culitouch@onwijs.com

 

Website Belevenistafel: www.belevenistafel.nl

 

Telefoon: +31 (0) 187 66 59 95

 

Onwijs

Boezemweg 14

3255 MC Oude-Tonge

Zuid-Holland, Nederland

 

kvk.nr: 69292744

btw.nr: NL8578.19.690.B.01

Onwijs Sociaal

Graag nodigen wij u uit om ons ook te volgen via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Met één klik kunt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Onwijs.

Iedereen kan onze Facebook pagina bezoeken, ook mensen die zelf niet op Facebook zitten:

 

Onwijs Facebook Onwijs Twitter Onwijs LinkedIn

 

Serious Gaming

Onwijs heeft een jarenlange relatie met serious gaming; wij maken (kleine) games en applicaties voor kennisoverdracht, informatieoverdracht, samenwerken, samen spelen en samen leren.

 

Daarbij richten we ons met name op nieuwe technologie zoals multitouch.

 

De kracht van Onwijs op het gebied van serious gaming schuilt in sterke concepten, opvallende vormgeving, intuitieve besturing, aantrekkelijke gameconcepten en gebruikersgemak voor elke doelgroep.

 

Onwijs kan op verzoek en in goed overleg een serious game of een applicatie ontwikkelen voor een multitouchtafel, een multitouchscherm of uiteraard een gewone pc. Hierbij maakt Onwijs gebruik van haar kennis en ervaring op het gebied van  nieuwe technologie, communicatie, kennisoverdracht en educatie.

 

Onwijs Gaming kan u helpen met het bereiken van uw doelgroepen en het halen van uw doelstelling met behulp van een serious game.

Vétoquinol

Vétoquinol is een Frans farmaceutisch bedrijf dat vooral medicijnen maakt voor dieren. Voor een dierenartsen congres in Marseille wilde Vetoquinol een aantal multitouchapplicaties laten maken.

 

Onwijs heeft deze applicaties voor Vétoquinol ontworpen. Daarbij hebben we weer nieuwe technologie aan ons assortiment toegevoegd, namelijk het browsen door folders en pdf bestanden in een TipTile.

 

Verder hebben we voor Vétoquinol een aantal speelse applicaties ontworpen, zoals een puzzelapplicatie met afbeeldingen van koeien all over the world, omdat een groot gedeelte van de medicijnen voor koeien wordt gebruikt.

 

We hebben gehoord dat de dierenartsen niet weg te slaan waren bij de stand van Vétoquinol.

B2B

Onwijs biedt aan...

 

Speciaal voor bedrijven, die hun producten goed willen presenteren in bijvoorbeeld de showroom of op een beurs:

 

Het Business Pro touch presentatiepakket

 

Dit is een totaalpakket voor de zakelijke markt, het bestaat uit:

 

- TipTile

- Hotspot view

- Slide view

- Webview

- Touch Menu

 

Kenmerken:

 

- zelf eenvoudig aan te passen

- zoveel multitouch presentaties maken als u zelf wilt

- voeg logo's of achtergrondafbeeldingen toe